Pečená rajčata s pažitkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená rajčata s pažitkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 9376 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
1% Kalorie 30 kcal
Kilojoule 124kJ
2% Sacharidy 6 g
0% Tuky 0 g
6% Sodík 125 mg
3% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 386,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Pečená rajčata s pažitkou postup přípravy receptu:
1 | Omytá rajčata překrojíme na poloviny a vložíme je do zapékací mísy řeznou plochou nahoru. |
2 | Rajčata osolíme, posypeme jemně nasekanou pažitkou a podlijeme asi 2 lžícemi vařící vody. Pečeme ve vyhřáté troubě. |
3 | Podáváme k různým masovým pokrmům. |