Telecí řízek grilovaný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízek grilovaný
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9378 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
220 g | Telecí kýta |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 214,5mg |
Draslík | 447,6mg |
Vláknina | 555,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Sůl, Telecí kýta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízek grilovaný postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme a osolíme. Obalíme v hladké mouce, vejci a ve strouhance. |
2 | Maso grilujeme po každé straně asi 3-4 minuty. Hotové řízky potřeme rozpuštěným máslem. |
3 | Při podávání zdobíme každou porci plátkem citronu nebo rajčete. |