Velikonoční omeleta s bramborami a slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční omeleta s bramborami a slaninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9379 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
200 g | Brambory vařené ve slupce |
50 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 285,8mg |
Draslík | 867,3mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 296,3mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,0mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory vařené ve slupce, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční omeleta s bramborami a slaninou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve vypracujeme tuhé těsto z mouky, soli, a jednoho vejce a vyložíme jím koláčovou formu vymazanou máslem. |
2 | Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky, pórek nakrájíme a podusíme na másle. |
3 | Na těsto rozložíme nejprve polovinu slaniny, poté brambory, pórek a nakonec opět slaninu. |
4 | Zalijeme zbytkem vajec, které nejprve rozkvedláme se špetkou soli a pepře a smícháme s nasekanou petrželkou. |
5 | Pečeme v troubě předehřáté na 180C dozlatova. |
6 | Omeletu nakrájíme na porce, rozdělíme na talíře a ihned podáváme. |