Pražská telecí pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pražská telecí pečeně
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 9385 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Hrášek |
20 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
20 g | Šunka dušená |
240 g | Telecí plec |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 242,9mg |
Draslík | 458,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pražská telecí pečeně postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. |
2 | Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme. |
3 | Nakonec přidáme na kostičky nakrájenou šunku, uvařené, nakrájené vejce, hrášek a necháme vše prohřát. Okořeníme nasekanou petrželkou. |