Telecí maso protýkané šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí maso protýkané šunkou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 9387 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Sůl |
20 g | Šunka dušená |
220 g | Telecí plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 111,6mg |
Draslík | 342,1mg |
Vláknina | 315,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Šunka dušená, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí maso protýkané šunkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso protáhneme na nudličky nakrájenou šunkou, osolíme a zprudka opečeme na másle. Podlijeme trochou vařící vody a pečeme v troubě. Během pečení maso poléváme šťávou a podléváme horkou vodou. |
2 | Měkké maso vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou a povaříme. |
3 | Místo šunkou můžeme maso protáhnout uzeninou nebo zeleninou. |