Loupaná hovězí plec v burgundské hořčici - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Loupaná hovězí plec v burgundské hořčici
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 9389 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Divoké koření celé |
50 g | Hořčice Bornier - hrubozrnná |
800 g | Hovězí plec |
80 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 176,0mg |
Draslík | 953,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hovězí plec, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Bornier - hrubozrnná, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Divoké koření celé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Loupaná hovězí plec v burgundské hořčici postup přípravy receptu:
1 | Maso nejprve očistíme, ochutíme solí, pepřem, důkladně potřeme hořčicí a do druhého dne necháme odpočinout v lednici. |
2 | Na rozpálené pánvi maso zprudka opečeme, poté přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli a orestujeme. |
3 | Přidáme divoké koření a rozmarýn, zalijeme vínem a trochou vody, zakryjeme alobalem, přemístíme do trouby předehřáté na 160C a pečeme do změknutí. |
4 | Hotové maso vyjmeme, základ přecedíme a zredukujeme, zjemníme máslem. |
5 | Podáváme horké, např. s kyselou cibulkou a žampiony. |
Poznámka
Příprava 10min + doba marinování