Vepřové plátky s kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové plátky s kapary
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 9396 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Cibule |
40 g | Kapary sterilované |
1 špetka | Kmín celý |
10 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
240 g | Vepřové maso libové |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 88,0mg |
Draslík | 66,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapary sterilované, Kmín celý, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřové maso libové, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové plátky s kapary postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. |
2 | Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso, okmínujeme a necháme zprudka opéci. Podlijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme. |
3 | K téměř měkkému masu přidáme kapary. Nakonec pokrm ochutíme worcesterem a dodusíme. |