Vepřové po žebrácku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové po žebrácku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9397 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g | Okurky nakládané |
20 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
240 g | Vepřové maso libové |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 90,8mg |
Draslík | 21,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 38,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové po žebrácku postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. |
2 | Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a necháme osmahnout. Podlijeme vývarem nebo vodou, přidáme hořčici a dusíme doměkka. |
3 | Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme. |
4 | Nakonec do hotové šťávy přidáme jemně nakrájenou okurku. |