Jednoduchý recept

Podkrkonošské kyselo

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 94
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

200 g Brambory
67 g Chlebový kvásek
67 g Cibule
6,7 g Houby sušené
2200 ml Hovězí vývar základní
0,7 g Kmín celý
67 g Máslo čerstvé
20 g Sůl
53 g Vejce slepičí
133 g Vepřový bok uzený

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 125 kcal
Kilojoule 524kJ
1% Sacharidy 5 g
11% Tuky 8 g
77% Sodík 2 g
14% Bílkoviny 8 g

Podkrkonošské kyselo postup přípravy receptu:

1

Propláchnuté sušené houby, kmín a opláchnutý uzený bůček dáme vařit do části vývaru. Ve zbytku vlažného vývaru rozmícháme chlebový kvásek. Uvařený bůček vyjmeme a do získaného vývaru zavaříme rozmíchaný kvásek.

2

Uzený bůček nakrájíme na drobné kostky a spolu s cibulkou jemně nakrájenou a dorůžova osmahnutou na másle s brambory nakrájenými na kostky přidáme také do vývaru.

3

Polévku vaříme a když jsou brambory měkké, přimícháme rozkvedlaná vejce a necháme je srazit.

4

Kyselo dle potřeby osolíme a krátce povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept