Kárský šašlik - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kárský šašlik
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9400 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule |
1 ks | Citrony |
5 g | Kopr čerstvý |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
6 kávová lžička | Rum |
20 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
240 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 92,0mg |
Draslík | 271,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Kopr čerstvý, Paprika mletá sladká, Rajčata, Rum, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kárský šašlik postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíma na malé kousky, naklepeme je, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Vložíme do nádoby, poklademe plátky cibule, zakapeme citronovou šťávou a rumem a necháme odležet několik hodin. |
2 | Potom maso napichujeme střídavě se slaninou a cibulí na jehlu a grilujeme. |
3 | Hotové šašliky obkládáme nakrájenými rajčaty a sypeme nasekaným koprem. |