Couralka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Couralka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 9402 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
400 g | Brambory |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
0,3 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1500 ml | Voda pitná |
350 g | Zelí červené - sterilizované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 642,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 28,9mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 66,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr krupice, Sůl, Voda pitná, Zelí červené - sterilizované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Couralka postup přípravy receptu:
1 | Zelí i s lákem dáme do hrnce, osolíme, zalijeme horkou vodou a vaříme doměkka. Mouku rozkvedláme s kyselým mlékem, smetanou nebo jogurtem a zavaříme do polévky. |
2 | Můžeme dochutit cukrem a octem. |
3 | Podáváme s horkými brambory nebo chlebem. |