Jednoduchý recept

Česká polévka z kysaného zelí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 9403

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
1 špetka Kmín celý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
30 g Tuk
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
0,1 l Zakysaná smetana
250 g Zelí červené - sterilizované

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 169 kcal
Kilojoule 706kJ
2% Sacharidy 6 g
20% Tuky 15 g
14% Sodík 277 mg
6% Bílkoviny 3 g

Česká polévka z kysaného zelí postup přípravy receptu:

1

Je-li zelí příliš kyselé tak ho krátce propláchneme, trochu překrájíme, osolíme, okmínujeme a dáme vařit.

2

Když změkne, rozšleháme vejce ve smetaně s moukou a polévku jí zahustíme. Povaříme 5 minut.

3

Nazávěr vmícháme kousek tuku nebo másla. Polévku dochutíme špetkou cukru a citrónovou šťávou.

Poznámka

Polévku můžeme doplnit vařenými brambory a máme zdravou večeři.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept