Dušená ryba se zázvorem a jarní cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená ryba se zázvorem a jarní cibulkou
Dušená ryba se zázvorem a jarní cibulkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Velech |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (24%) |
ID receptu: | 9407 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
3 ks | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
680 g | Treska aljašská |
2 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 64,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 344,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Olej sezamový, Olej stolní, Šalotka, Sůl, Treska aljašská, Víno rýžové čínské, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená ryba se zázvorem a jarní cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a nakrojenou rybu potřeme zevnitř a zvenčí solí a sezamovým olejem. |
2 | Na ohnivzdorný talíř dáme nakrájemnou cibulku a na tu položíme rybu,kterou rovnoměrně potřeme sójovou omáčkou smíchanou s nadrobno nakrájeným zázvorem a rýžovým vínem. |
3 | Talíř vložíme do rozpáleného napařovátka,zakryjeme a dusíme asi patnáct minut.Hotovou rybu posypeme nakrájenou cibulkou a pokapeme rozpáleným olejem. |
4 | Můžeme podávat. |
Poznámka
Ryba - kanic,pstruh,chňapal Blackfordův,losos,kambala.