Ryba ve sladkokyselé omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba ve sladkokyselé omáčce
Ryba ve sladkokyselé omáčce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Velech |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (24%) |
ID receptu: | 9409 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
55 g | Bambusové výhonky |
2 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
125 ml | Hovězí vývar základní |
670 g | Kapr obecný |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Ocet rýžový |
50 g | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
30 g | Paprika červená |
30 g | Paprika zelená |
1 polévková lžíce | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 78,4mg |
Draslík | 478,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky, Cibulka jarní, Cukr třtinový, Hovězí vývar základní, Kapr obecný, Olej stolní, Paprika červená, Paprika zelená, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Ocet rýžový , Omáčka sójová, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ryba ve sladkokyselé omáčce postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a naříznutou rybu zevnitř a zvenčí osolíme a obalíme v mouce včetně hlavy a ocasu.Takto připravenou rybu osmažíme z obou stran na pánvi do zlatohnědého nádechu.Necháme okapat na ubrousku a dáme na vyhřátý talíř. |
2 | Připravíme si omáčku.Na rozehřátý olej na pánev dáme očištěnou a nakrájenou zeleninu na slabé proužky,restujeme za stálého míchání asi minutu.Přidáme najemno nakrájený zázvor,cukr,ocet a sójovou omáčku.Promícháme,přidáme vývar a uvedeme do varu.Jakmile začne směs vařit přidáme kukuřičný škrob a vaříme za stálého míchání dokud nevznikne hustá omáčka.Tou přelijeme rybu. |
3 | Ozdobíme lístky koriandru a podáváme. |
Poznámka
Tomuto pokrmu se také říká \\"ryba od pěti vrb\\".Název s e vztahuje k pěti druhům zeleniny z nichž se vyrábí omáčka. .....Z ryb je ještě vhodný pstruh,kanic,vlkouš,chňapal,karas.