Šašlik s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šašlik s houbami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9410 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Cibule |
40 g | Houby čerstvé |
20 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
240 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 640kJ
1% Sacharidy 3 g
42% Tuky 31 g
6% Sodík 121 mg
40% Bílkoviny 23 g
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 90,8mg |
Draslík | 124,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šašlik s houbami postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme přes vlákno na malé kousky, naklepeme, osolíme a opepříme. |
2 | Maso střídavě s nakrájenou cibulí a očištěnými, nakrájenými houbami napichujeme na jehlu. Zprudka opečeme na rozpáleném oleji. |