Zbojnická pečínka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zbojnická pečínka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9411 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Cibule |
40 g | Klobása Dunajská |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
200 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 77,8mg |
Draslík | 51,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zbojnická pečínka postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na malé plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Střídavě s klobásou a cibulí nakrájenými na kolečka napichujmeme na jehlu. |
2 | V pekáči roztavíme nakrájenou slaninu, vložíme připravené jehly a zprudka opečeme. Podlijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme doměkka. |
3 | Nakonec zahustíme šťávu moukou rozmíchanou ve vodě, povaříme a přelijeme přes maso, které jsme sundali z jehel. |