Ledvinky s petrželkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ledvinky s petrželkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 9415 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
100 g | Okurky |
10 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
100 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
300 g | Vepřové ledvinky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 481,3mg |
Draslík | 645,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 75,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Okurky, Olej stolní, Rajčata, Sůl, Vepřové ledvinky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ledvinky s petrželkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté a očištěné ledviny podélně rozřízneme, potřeme olejem, osolíme a opepříme. |
2 | Připravené maso grilujeme po každé straně asi 5 minut. Hotové pokapeme citronovou šťávou, posypeme nasekanou petrželovou natí a obložíme plátky okurek a rajčat. |