Krůtí prsa s ananasem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí prsa s ananasem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 943 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
20 g | Glutasol |
1000 g | Kompot ananasový |
1500 g | Krůtí prsa |
300 g | Mandle |
300 ml | Olej stolní |
50 g | Pažitka |
200 g | Solamyl |
20 g | Sůl |
100 g | Vaječný bílek slepičí |
200 ml | Víno bílé |
100 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 114,3mg |
Draslík | 774,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 241,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 8,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kompot ananasový, Krůtí prsa, Mandle, Olej stolní, Pažitka, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Solamyl, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Glutasol nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí prsa s ananasem postup přípravy receptu:
1 | Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Promícháme je se škrobem, bílky a osolíme. |
2 | Maso vložíme do mírně rozehřátého oleje a za stálého míchání opečeme. Přebytečný tuk potom scedíme. |
3 | Na pánvičku dáme na malé kousky nakrájený ananas, překrájené mandle a zalijeme vývarem. Vše podusíme. |
4 | Do podušeného ananasu přidáme prsíčka, ochutíme solí, cukrem, vínem, zahustíme máčeným škrobem a přidáme glutasol. |
5 | Při podávání zdobíme porce jemně nakrájenou pažitkou. |