Jednoduchý recept

Čočková s rajčatovým protlakem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 9433

Ingredience

1 plátek Anglická slanina
1 ks Cibule
0,1 l Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
1250 ml Voda pitná
3 polévková lžíce Zelenina kořenová
200 g Čočka jedlá

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 301 kcal
Kilojoule 1 257kJ
12% Sacharidy 43 g
10% Tuky 8 g
4% Sodík 77 mg
28% Bílkoviny 16 g

Čočková s rajčatovým protlakem postup přípravy receptu:

1

Čočku přebereme, propláchneme, zalijeme vodou a necháme na dvě hodiny máčet. Přidáme nakrájenou cibuli, kousek kůže ze slaniny a vaříme. Během varu přidáme nastrouhanou zeleninu.

2

Když je čočka změklá prolisujeme jí a zahustíme jíškou z másla a mouky, přidáme protlak a povaříme ještě asi 10 minut.

3

Polévku zjemníme mlékem, osolíme a posypeme petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept