Čočková s rajčatovým protlakem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čočková s rajčatovým protlakem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 9433 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 plátek | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
200 g | Čočka jedlá |
30 g | Máslo čerstvé |
0,1 l | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
1250 ml | Voda pitná |
3 polévková lžíce | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 12,3mg |
Draslík | 515,4mg |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 20,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Čočka jedlá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čočková s rajčatovým protlakem postup přípravy receptu:
1 | Čočku přebereme, propláchneme, zalijeme vodou a necháme na dvě hodiny máčet. Přidáme nakrájenou cibuli, kousek kůže ze slaniny a vaříme. Během varu přidáme nastrouhanou zeleninu. |
2 | Když je čočka změklá prolisujeme jí a zahustíme jíškou z másla a mouky, přidáme protlak a povaříme ještě asi 10 minut. |
3 | Polévku zjemníme mlékem, osolíme a posypeme petrželkou. |