Dršťková se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dršťková se sýrem
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 9437 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
30 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
300 g | Dršťky vařené |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1500 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 636,4mg |
Draslík | 6g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Dršťky vařené, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Sýr Eidam cihla 40%, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dršťková se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Cibuli nakrájíme a zpěníme na slanině. Zalijeme vývarem a povaříme. |
2 | Přidáme na nudličky pokrájené dršťky, rajčatový protlak, prolisovaný česnek, pepř, sůl a povaříme asi 15 minut. |
3 | Hotovou polévku dochutíme pažitkou nebo petrželkou. |
4 | Při podávání posypeme každou porci strouhaným sýrem. |