Recept

Holub domácí nadívaný

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 944
Kategorie: Maso

Ingredience

10 ks Holub
100 g Játra holubí
150 g Máslo čerstvé
400 ml Mléko polotučné
1 g Muškátový květ
10 g Petržel - nať
30 g Sůl
80 g Vejce slepičí
400 ml Voda pitná
500 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

119% Kalorie 2,353 kcal
Kilojoule 9 844kJ
9% Sacharidy 32 g
21% Tuky 16 g
78% Sodík 2 g
242% Bílkoviny 136 g

Holub domácí nadívaný postup přípravy receptu:

1

Pečlivě očištěné mladé holuby opláchneme a necháme okapat. Kůži na prsou uvolníme pro náplň.

2

Jatérka opatrně zbavíme žluče, očistíme je a opláchneme.

3

Příprava nádivky: Žemle oloupeme, nakrájíme na malé kostičky, pokropíme mlékem a necháme vsáknout.

4

Holubí játra nakrájíme na malé kostičky. Máslo vyšleháme se žloutky, osolíme, přidáme omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať, mletý květ, navlhčené žemle a játra. Vše promícháme.

5

Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce jej do nádivky vmícháme.

6

Holuby plníme nádivkou, stáhneme je nití nebo jehlicí, na povrchu i uvnitř mírně osolíme a upečeme je na 2/3 dávky másla. Během pečení holuby přeléváme výpekem a podléváme trochou vody.

7

Upečené holuby vyjmeme. Zbylou šťávu zjemníme máslem, přisolíme a krátce převaříme.

8

Při podávání rozsekneme holuby na dvě stejné půlky a přeléváme je šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept