Krevety s chilli omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety s chilli omáčkou
Krevety s chilli omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Velech |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (24%) |
ID receptu: | 9441 |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
450 g | Krevety tygří - loupané |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
450 g | Rajčata |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
6 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 118,1mg |
Draslík | 660,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Česnek, Chilli paprička, Rajčata, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety s chilli omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Na rozehřátý olej přidáme nakrájený česnek,čerstvé a nakrájené chilli papričky,nakrájenou šalotku.Za stálého míchání osmahneme dohněda.Přidáme rajský protlak,rajčata oloupaná, zbavená semínek a nakrájená,tymián,bobkový list,víno a koření.Vše přivedeme do varu,stáhneme plamen a za občasného míchání necháme deset minut povařit -- dokud omáčka nezhoustne. |
2 | Z hotové omáčky odstraníme zbytky bylinek.Přidáme krevety - velké,vařené a oloupané.Necháme několik minut prohřát.Podle chuti osolíme a opepříme.Ozdobíme natrhanými lístky bazalky a můžeme podávat.Jako příloha se hodí těstoviny,zeleninový salát,rýže. |
Poznámka
Lahodné a pikantní.