Škeble s bazalkou a voňatkou citronovou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Škeble s bazalkou a voňatkou citronovou
Škeble s bazalkou a voňatkou citronovou
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Velech |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (24%) |
ID receptu: | 9444 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
6 ks | Bazalka |
2 ks | Citronová tráva |
2 ks | Šalotka |
2 kg | Škeble čerstvé |
200 ml | Vývar rybí |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 170,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 630,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,9mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 81,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová tráva, Šalotka, Škeble čerstvé, Vývar rybí, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Škeble s bazalkou a voňatkou citronovou postup přípravy receptu:
1 | Škeble omyjeme pod studenou vodou,odstraníme vilejše a řasnaté lemy /vousky/ .Stonky voňatky rozkrojíme podélně a uhladíme válečkem.Z poloviny bazalky otrháme a nakrájíme lístky na větší kousky.Zbytek bazalky uschováme.Škeble,nakrájené bazalkové lístky,zázvor asi pět centimetrů nadrobno nakrájený,voňatku a šalotku na pánvi zalijeme vývarem a dáme vařit.Jakmile začne tekutina vřít přiklopíme a necháme pět minut povařit.Neotevřené škeble a voňatku vyndáme a vyhodíme.Zbývající posypeme bazalkou a podáváme. |
Poznámka
Voňatka citronová a bazalka dodávají pokrmu nezaměnitelnou vůni.