Pečený kapr na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený kapr na česneku
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 9449 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Citrony |
300 g | Kapr obecný |
20 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 111,0mg |
Draslík | 578,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Kapr obecný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený kapr na česneku postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce kapra osolíme a lehce obalíme v mouce. |
2 | Na másle osmažíme jemně nakrájený česnek, vložíme rybu a po každé straně pečeme asi 5 minut. |
3 | Při podávání zdobíme každou porci plátkem citronu a snítkou petrželové natě. |
4 | (Místo kapra můžeme použít i filé). |