Perlička dušená na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perlička dušená na slanině
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 945 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
100 g | Máslo čerstvé |
2 g | Nové koření celé |
2 g | Pepř černý celý |
2500 g | Perlička |
150 g | Slanina vepřová |
30 g | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 284,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 872,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Perlička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Perlička dušená na slanině postup přípravy receptu:
1 | Perličky očistíme, opláchneme, protkneme polovinou dávky slaniny a na povrchu i uvnitř mírně osolíme. Ztvarujeme je pomocí provázku nebo jehel. |
2 | Zbylou slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně ji roztavíme a přidáme polovinu dávky másla. Na slanině s máslem osmahneme do zlatova jemně nakrájenou cibuli, zastříkneme ji vodou a přidáme pepř a nové koření. |
3 | Do vařícího základu vložíme perličky a pod poklicí za občasného přelévání šťávou dusíme doměkka. Potom perličky vyjmeme. |
4 | Šťávu zjemníme máslem, přisolíme a krátce převaříme. |
5 | Při podávání perličkám nasekneme klouby a porce přeléváme necezenou šťávou. |