Filé po cikánsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé po cikánsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 9453 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
20 g | Cibule |
1 ks | Citrony |
300 g | Filé z aljašské tresky |
4 ks | Nové koření celé |
20 g | Okurky nakládané |
20 g | Olej stolní |
60 g | Paprikové lusky čerstvé |
4 ks | Pepř černý celý |
100 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 65,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 49g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 92,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Nové koření celé, Okurky nakládané, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Pepř černý celý, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé po cikánsku postup přípravy receptu:
1 | Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme nakrájené papriky, rajčata, okurky a koření. Necháme osmahnout. |
2 | Potom přidáme omyté, osolené a opepřené porce filé, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. |
3 | Nakonec vyjmeme koření, pokrm dosolíme a zakapeme citronovou šťávou. |