Grilovaný srnčí řízek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný srnčí řízek
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 9455 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
220 g | Srnčí kýta |
10 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 128,7mg |
Draslík | 43,9mg |
Vláknina | 555,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný srnčí řízek postup přípravy receptu:
1 | Omytou kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme je a osolíme. Maso proložíme na plátky nakrájenou cibulí a necháme 2-3 hodiny odležet. |
2 | Řízky obalujeme v hladké mouce, vejci a ve strouhance. Grilujeme asi 4-5 minut po každé straně. Hotové potřeme rozpuštěným máslem. |