Srnčí steak - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí steak
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9456 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Máslo bylinkové |
10 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
240 g | Srnčí kýta |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 884,0mg |
---|---|
Cholesterol | 2,8mg |
Draslík | 38,8mg |
Vláknina | 289,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí steak postup přípravy receptu:
1 | Omytou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a zakapeme červeným vínem. Necháme asi 2 hodiny odležet v chladu. |
2 | Potom maso zprudka opečeme na oleji. Na každou porci položíme kousek bylinkového másla. |