Srnčí maso na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí maso na česneku
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9458 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
20 g | Cibule |
20 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
240 g | Srnčí plec |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
17% Kalorie 331 kcal
Kilojoule 1 385kJ
1% Sacharidy 3 g
20% Tuky 15 g
13% Sodík 258 mg
78% Bílkoviny 44 g
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 141,2mg |
Draslík | 412,2mg |
Vláknina | 629,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Srnčí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí maso na česneku postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso potřeme česnekem utřeným se solí, vložíme na zpěněnou cibuli a dáme péci do trouby. |
2 | Během pečení maso podléváme horkou vodou jen tolik, aby se nepřipalovalo a poléváme šťávou. |