Slepice vařená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 245 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepice vařená
Celkový čas: | 245 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 240 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9469 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kg | Slepice |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 123,3mg |
Draslík | 392,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 228,6mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Slepice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepice vařená postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou slepici rozpůlíme (lépe se vejde do kastrolu), mírně osolíme a vaříme zhruba 2 - 4 hodiny. Zpočátku slepici vaříme pouze ve slané vodě, později, jakmile slepice částečně změkne, přidáme cibuli nebo česnek a dovaříme. |
2 | Spolu se slepicí vaříme zároveň žaludek i srdce. Jatýrka si ponecháme syrová na zavářku do polévky. Zavářku připravíme jen do takového množství polévky, kterou ještě tentýž den sníme. Vývar, který nám zbude, necháme bez zavářky, neboť by nám zkysl. |
3 | Z uvařené slepice stáhneme kůži, která není v oblibě. Rozemeleme ji spolu s játry do zavářky. |