Čekankový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čekankový nákyp
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 9471 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
300 g | Čekanka |
0,5 ks | Citrony |
10 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
20 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 277,3mg |
Draslík | 435,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Citrony, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čekankový nákyp postup přípravy receptu:
1 | Čekankové puky očistíme a vaříme v osolené a okyselené vodě asi 30 minut. |
2 | Vychladlé a okapané puky zabalíme do tenkých plátků šunky a urovnáme je do vymazané zapékací mísy. Zalijeme rozšlehanými vejci, posypeme nastrouhaným sýrem a nasucho opraženou strouhankou. Zprudka zapečeme v troubě. |