Chřestová omeleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřestová omeleta
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9480 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
200 g | Chřest bílý |
20 g | Cibule |
20 g | Olej stolní |
5 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
40 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 264,9mg |
Draslík | 303,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Cibule, Olej stolní, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřestová omeleta postup přípravy receptu:
1 | Chřest oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě - nejdříve uvaříme tužší části, potom přidáme chřestové hlavičky. |
2 | Okapaný chřest vložíme na zpěněnou cibuli, osolíme, opepříme a mírně osmahneme. Zalijeme rozšlehanými vejci, posypeme nastrouhaným sýrem a necháme srazit. |
3 | Ihned podáváme. Hotový pokrm sypeme sekanou pažitkou. |