Jednoduchý recept

Hovězí s houbovým svítkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 0 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 9488
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

100 g Houby čerstvé
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
20 g Tuk
2 ks Vejce slepičí
1250 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,066 kcal
Kilojoule 4 460kJ
15% Sacharidy 56 g
94% Tuky 70 g
241% Sodík 5 g
125% Bílkoviny 71 g

Hovězí s houbovým svítkem postup přípravy receptu:

1

Houby očistíme, jemně nasekáme, osolíme a podusíme na tuku.

2

Změklý tuk utřeme se solí, vmícháme žloutky, mouku a vychladlé podušené houby. Nakonec přimícháme tuhý sníh z bílků.

3

Těsto rozetřeme na tukem a moukou vysypanou pánev a upečeme ve středně teplé troubě dorůžova. Necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky.

4

Rozdělíme na talíře a zalijeme horkým vývarem. Posypeme petrželkou.

5

Svítek můžeme podávat i zvlášť na misce.

Poznámka

Houby použijeme čerstvé, nejlépe hřibovité.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept