Kapr po novohradsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr po novohradsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 949 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Česnek |
1500 g | Kapr obecný |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
10 g | Paprika mletá sladká |
30 g | Sůl |
150 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 113,3mg |
Draslík | 535,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kapr obecný, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr po novohradsku postup přípravy receptu:
1 | Očištěného kapra opláchneme ve vlažné vodě. Podélným řezem jej rozpůlíme a nasekáme na porce. |
2 | Jednotlivé porce potřeme utřeným česnekem se solí a obalíme ve směsi prosáté mouky a mleté papriky. |
3 | Maso po obou stranách opečeme v horkém tuku. |
4 | Při podávání přeléváme jednotlivé porce kapra výpekem. |