Rajčata zapečená s česnekem a majoránkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata zapečená s česnekem a majoránkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 9490 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Majoránka |
10 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
60 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 27,0mg |
Draslík | 378,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Majoránka, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata zapečená s česnekem a majoránkou postup přípravy receptu:
1 | Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Vyrovnáme je do vymazané zapékací mísy, potřeme česnekem utřeným se solí a majoránkou a opepříme. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. |
2 | Dáme zapéci do trouby. |