Slepice smažená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepice smažená
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9496 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g | Slepice |
1 hrst | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 183,2mg |
Draslík | 199,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Slepice, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepice smažená postup přípravy receptu:
1 | Přední čtvrtky slepice vykostíme, stáhneme kůži. Maso rozřízneme na plocho na 4 porce. Porce osolíme, obalíme v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích a strouhané housce. |
2 | Takto připravené porce osmažíme a pokládáme na papírové ubrousky, kde nám odkape přebytečný tuk. Podáváme s dílky citrónu. |
Poznámka
Obměny : 1. Do ušlehaných vajec přidáme nastrouhaný parmezán nebo čedar. 2. Obalíme v těstíčku, do kterého přidáme lžíci rajčatového protlaku. 3. Před obalením potřeme porce sardelovým nebo petrželovým máslem.