Jednoduchý recept

Hrachová z mladého hrášku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 9500

Ingredience

0,5 kg Hrachové lusky
0,3 l Mléko polotučné
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
40 g Tuk
1 l Voda pitná
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 258 kcal
Kilojoule 1 078kJ
8% Sacharidy 28 g
16% Tuky 12 g
4% Sodík 88 mg
15% Bílkoviny 8 g

Hrachová z mladého hrášku postup přípravy receptu:

1

Lusky hrachu zbavíme postranních vláken, nakrájíme na menší kousky a dusíme na tuku. Lusky jen osmahneme aby nezhnědly, necháme změknout, zaprášíme moukou, podlijeme vodou, mlékem a dusíme.

2

Měkké lusky prolisujeme nebo rozmixujeme. Můžeme také lusky vyloupat a zvlášt vařit slupky, které prolisujeme, a hrášek přidat do polévky až ke konci varu.

3

Hotovou polévku osolíme a posypeme houskou nakrájenou na kostičky a osmaženou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept