Hrachová z mladého hrášku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrachová z mladého hrášku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9500 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
0,5 kg | Hrachové lusky |
0,3 l | Mléko polotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
40 g | Tuk |
1 l | Voda pitná |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 17,8mg |
Draslík | 250,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 75,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrachové lusky, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrachová z mladého hrášku postup přípravy receptu:
1 | Lusky hrachu zbavíme postranních vláken, nakrájíme na menší kousky a dusíme na tuku. Lusky jen osmahneme aby nezhnědly, necháme změknout, zaprášíme moukou, podlijeme vodou, mlékem a dusíme. |
2 | Měkké lusky prolisujeme nebo rozmixujeme. Můžeme také lusky vyloupat a zvlášt vařit slupky, které prolisujeme, a hrášek přidat do polévky až ke konci varu. |
3 | Hotovou polévku osolíme a posypeme houskou nakrájenou na kostičky a osmaženou. |