Jaternicová falešná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jaternicová falešná
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9509 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
150 g | Ječné kroupy |
1 špetka | Majoránka |
1 špetka | Nové koření mleté |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
150 g | Vepřová krev |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 120g |
---|---|
Cholesterol | 29,1mg |
Draslík | 457,2mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ječné kroupy, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Vepřová krev mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jaternicová falešná postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou krev umeleme, rozmixujeme, rozmícháme ve studené vodě a přidáme do horké vody. |
2 | Zvlášť uvaříme kroupy doměkka, slijeme je a přidáme do rozmíchané krve spolu s kořením a solí, krátce povaříme. |
Poznámka
Do polévky můžeme použít i kroupové jelítko. Pokrájíme, rozvaříme, dochutíme a přimastíme. Dle potřeby můžeme přidat vařené kroupy.