Kapr dušený na žampionech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr dušený na žampionech
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 951 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Kapr obecný |
100 g | Máslo čerstvé |
20 g | Sůl |
75 g | Tuk |
500 ml | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 652,0mg |
---|---|
Cholesterol | 85,1mg |
Draslík | 396,8mg |
Vláknina | 400,0mg |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Sůl, Tuk, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr dušený na žampionech postup přípravy receptu:
1 | Očištěného, vykuchaného kapra nasekáme na porce. Maso mírně osolíme, opečeme na tuku, zastříkneme vodou a krátce podusíme. |
2 | Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Osmahneme je na másle, mírně osolíme, přidáme kapra se šťávou, zastříkneme trochou vody a ještě krátce podusíme. |
3 | Ihned podáváme. |