Dušené kedlubny s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené kedlubny s hráškem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 9519 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
100 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
200 g | Kedlubna |
10 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Pažitka |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 248,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 830,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Kedlubna, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené kedlubny s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Oloupané, na kostičky nakrájené kedlubny dusíme na másle doměkka. |
2 | Potom zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, přidáme scezený sterilovaný hrášek, osolíme a vše krátce povaříme. |
3 | Hotový pokrm posypeme nasekanou pažitkou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené, nemaštěné brambory.