Třeboňský kapr - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Třeboňský kapr
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 952 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
1000 g | Kapr obecný |
500 g | Lečo sterilované |
50 g | Máslo čerstvé |
5 g | Paprika mletá sladká |
20 g | Sůl |
75 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 79,1mg |
Draslík | 477,0mg |
Vláknina | 714,0mg |
Vitamín A | 293,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapr obecný, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lečo sterilované, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Třeboňský kapr postup přípravy receptu:
1 | Očištěného kapra omyjeme ve vlažné vodě. Podélným řezem jej rozpůlíme a nasekáme na porce. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na části tuku ji dorůžova osmahneme, přidáme mletou papriku, krátce ji zpěníme, přidáme lečo a vše podusíme. |
3 | Porce kapra osolíme a po obou stranách opečeme v horkém tuku. Vložíme je do připraveného základu a společně podusíme. Podle potřeby přisolíme. |
4 | Nakonec přidáme máslo a ještě krátce podusíme. |