Perlička pečená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perlička pečená
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9522 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
800 g | Perlička |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82,5mg |
---|---|
Cholesterol | 227,5mg |
Draslík | 846,0mg |
Vláknina | 15,8mg |
Vitamín A | 4,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Perlička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Perlička pečená postup přípravy receptu:
1 | Z perličky odstraníme hlavu, nohy a vykucháme ji. Takto připravenou perličku osolíme uvnitř i na povrchu a hustě protkneme proužky slaniny. V kastrolu rozehřejeme máslo, perličku na něj vložíme zády nahoru a jakmile je opečená, obrátíme ji. Mírně podléváme a zpočátku ji dusíme přikrytou. Jakmile začne měknout, dáme ji opéct do rozehřáté trouby do červena nejprve na zádech a následně na prsíčkách. |
Poznámka
Jako přílohy podáváme brambory a kompoty.