Jednoduchý recept

Perlička pečená

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 9522
Kategorie: Maso

Ingredience

1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
800 g Perlička
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 373 kcal
Kilojoule 1 561kJ
0% Sacharidy 0 g
25% Tuky 19 g
19% Sodík 378 mg
92% Bílkoviny 52 g

Perlička pečená postup přípravy receptu:

1

Z perličky odstraníme hlavu, nohy a vykucháme ji. Takto připravenou perličku osolíme uvnitř i na povrchu a hustě protkneme proužky slaniny. V kastrolu rozehřejeme máslo, perličku na něj vložíme zády nahoru a jakmile je opečená, obrátíme ji. Mírně podléváme a zpočátku ji dusíme přikrytou. Jakmile začne měknout, dáme ji opéct do rozehřáté trouby do červena nejprve na zádech a následně na prsíčkách.

Poznámka

Jako přílohy podáváme brambory a kompoty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept