Celer po řecku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celer po řecku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 9523 |
Ingredience
300 g | Celer bulvový |
20 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
20 g | Olej stolní |
20 g | Protlak rajčatový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 5,6mg |
Draslík | 425,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Olej stolní, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Protlak rajčatový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celer po řecku postup přípravy receptu:
1 | Očištěný, na plátky nakrájený celer zalijeme osolenou a okyselenou vodou a krátce podusíme. |
2 | Na oleji zpěníme cibuli, přidáme celer, rajčatový protlak, osolíme a ochutíme worcesterem. Zalijeme vínem a dodusíme. |