Dušený celer na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený celer na slanině
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 9524 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
300 g | Celer bulvový |
20 g | Cibule |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
4% Kalorie 74 kcal
Kilojoule 310kJ
2% Sacharidy 6 g
6% Tuky 5 g
16% Sodík 320 mg
4% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 6,8mg |
Draslík | 427,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený celer na slanině postup přípravy receptu:
1 | Na slanině zpěníme jemně nakrájenou cibuli. |
2 | Přidáme očištěný, na kostky nakrájený celer, osolíme a opepříme. Podlijeme vývarem a dusíme. |