Celer dušený s kysanou okurkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celer dušený s kysanou okurkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 9526 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
200 g | Celer bulvový |
10 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Okurky nakládané |
5 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 291,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 544,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Okurky nakládané, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celer dušený s kysanou okurkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěný celer nakrájíme na menší kostky, přidáme nahrubo nastrouhanou kyselou okurku, osolíme a dusíme na másle. |
2 | Téměř hotový pokrm zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, krátce povaříme a nakonec posypeme nasekanou petrželkou. |