Dušený květák s kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený květák s kapary
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 9529 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
50 g | Kapary sterilované |
300 g | Květák |
10 g | Máslo čerstvé |
5 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
4% Kalorie 81 kcal
Kilojoule 340kJ
2% Sacharidy 9 g
6% Tuky 5 g
45% Sodík 903 mg
6% Bílkoviny 4 g
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 478,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapary sterilované, Květák, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený květák s kapary postup přípravy receptu:
1 | Květák očistíme, rozebereme na růžičky a udusíme na másle. |
2 | Mírně osolíme a přidáme celé, propláchnuté kapary. Vše krátce podusíme. |
3 | Nakonec do pokrmu přidáme nasekanou petrželovou nať. |