Jihočeský kapr na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jihočeský kapr na víně
Jihočeský kapr na víně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 953 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Citrony |
1500 g | Kapr obecný |
50 g | Máslo čerstvé |
30 g | Sůl |
70 g | Tuk |
2 dl | Víno červené |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 111,7mg |
Draslík | 539,6mg |
Vláknina | 940,0mg |
Vitamín A | 48,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kapr obecný, Sůl, Tuk, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jihočeský kapr na víně postup přípravy receptu:
1 | Očištěného kapra omyjeme a nasekáme na porce. |
2 | Maso osolíme a na horkém tuku po obou stranách opečeme. Potom je mírně podlijeme vodou a vínem a podusíme. |
3 | Šťávu ochutíme citronovou šťávou, přisolíme, zjemníme máslem a ještě krátce podusíme. |