Mrkev dušená s kysanou okurkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkev dušená s kysanou okurkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9530 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
20 g | Cibule |
10 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Mrkev kořen |
100 g | Okurky nakládané |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 26,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkev dušená s kysanou okurkou postup přípravy receptu:
1 | Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev, osolíme a zprudka osmahneme. |
2 | Potom přidáme nahrubo nastrouhané okurky, mírně podlijeme vodou (nebo vývarem) a dusíme. |
3 | Když je mrkev měkká, zaprášíme hladkou moukou a necháme chvíli povařit. |